Åpnet fiberlinja til Svarstad

Nå er fiberkabelen fra Bommestad til Svarstad på plass og denne uka ble dette markert på Lardal ungdomsskole. 

Åpen linje: Nå er fiberlinja fra Bommestad til Svarstad på plass. Bak f.v. Sebastian Meberg (IT Larvik kommune), Sigurd Strand (IT-sjef Larvik komune), Kenneth Arna (IT Larvik kommune), Eric Trøim (IT Larvik kommune), Kjetil Vik (rektor Lardal skole), Per Hansen (IT Lardal kommune). Foran f.v Tobias Mathiesen (IT Larvik kommune), André Lunde (Viken Fiber) og Knut Olav Omholt (ordfører Lardal). Ordfører i Larvik, Rune Høiseth var også med via nett.

 

Det var med stolthet at ordføreren i Lardal, Knut Olav Omholt, kunne klippe snora og erklære fiberlinja for åpnet. Alle kommunale lokasjoner mellom Bommestad og Svarstad er nå sikret topp høyhastighets bredbånd.

-Det er en stor dag, og jeg er veldig glad for at vi har fått det til. Dette legger til rette for vekst og utvikling av hele Lågendalen, sier Knut Olav Omholt.

 

Klippet snora: Ordfører Knut Olav Omholt sto for den offisielle åpningen av fiberkabelen. Her flankert av IT-sjef i Larvik, Sigurd Strand og rektor ved Lardalskolen, Kjetil Vik.

 

Totalt er det lagt 120 000 meter kabel oppover Lågendalen og utbygger Viken Fiber har planer om videre utbygging av nettet.

-Vi skal legge 60 000 meter til i vinter og det skal sikre bredbånd til flere privatkunder. Dette gjør vi for å styrke eget nett og for å kunne tilby enda flere høyhastighets bredbånd, sier prosjektleder André Lunde.

IT-avdelingen i Larvik og Lardal har montert i alt 100 trådløse wifi-antenner på de kommunale byggene i Kvelde, Hvarnes, Styrvoll og Svarstad.

– Nå vil for eksempel skolene i Lardal få den samme plattformen som i Larvik, sier IT-sjef Sigurd Strand.